Niets doen is geen optie!

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

 

Vraag informatie

Rudy Bonnet

Rudy Bonnet

Rudy Bonnet heeft het eigendom van Handelingsprotocol.nl op verzoek van Myra ter Meulen overgenomen op 1 februari 2022 en ondergebracht bij Stade in Utrecht.

Rudy heeft na zijn opleiding HBO-IW op Middeloo diverse post-HBO specialisaties gevolgd en is vervolgens gedurende 30 jaar vanuit de uitvoering en daarna als manager en directeur onder meer werkzaam geweest bij het Jongeren Advies Centrum, Bureau Jeugdzorg en het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Vanaf 2007 is Rudy vanuit Stade werkzaam in het Sociaal Domein met als specialisatie de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Op dit terrein geeft Rudy trainingen aan professionals in het vergroten van gesprek- en handelingsvaardigheden en ontwikkelt protocollen voor gemeenten en organisaties.

Rudy is auteur van de Kleine gids kindermishandeling; achtergronden, kenmerken en handelen en lid van de landelijke onderzoekscommissies Veilig Opgroeien (Effectiviteitsonderzoek naar interventies en instrumenten om (de gevolgen van) kindermishandeling te voorkómen, signaleren, stoppen en behandelen) en het overheidsprogramma Geweld hoort nergens thuis. Daarnaast is hij al ruim 20 jaar voorzitter van stichting Voorkoming van Kindermishandeling.

Kindermishandeling en huiselijk geweld tast onze samenleving aan en vermindert substantieel de kwaliteit van (samen)leven. Slachtoffers dragen de gevolgen hiervan levenslang met zich mee en de (financiële) impact is enorm. Bijdragen aan het voorkomen en aanpakken van huiselijk geweld zijn voor Rudy belangrijke drijfveren in zijn werk.

Please publish modules in offcanvas position.